Η Ιστορία του Skiathos Senses

Η ιδέα του ξενοδοχείου Skiathos Senses, που αναπτύχθηκε από το Metamo Interior Studio, περιστρέφεται γύρω από οικολογικές και βιώσιμες πρακτικές οικολογικής, εξ ου και το moto "Όσο πιο πράσινο, τόσο το καλύτερο". Στόχος του είναι να παρέχει έναν προορισμό όπου οι επισκέπτες μπορούν να επαναφορτίσουν τις μπαταρίες τους, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.

Ο σχεδιασμός του Metamo Interior Studio για το Skiathos Senses δίνει έμφαση στη βιωσιμότητα μέσω της χρήσης πιστοποιημένων οικολογικών υλικών. Τα δωμάτια είναι επιπλωμένα με αντικείμενα κατασκευασμένα από φυσικά υλικά, όπως συστήματα ύπνου COCO-MAT από μασίφ ξύλο και φυσικό καουτσούκ, βαμβακερά σεντόνια και μαξιλάρια ύπνου από φυσικά υλικά. Ο προσανατολισμός του ξενοδοχείου εκμεταλλεύεται το φυσικό φως του ήλιου για τον φωτισμό και αερισμό. Οι λαμπτήρες LED ενισχύουν την ενεργειακή απόδοση, ενώ η χρήση βιοδιασπώμενων και κομποστοποιήσιμων υλικών ευθυγραμμίζεται περαιτέρω με την φιλοσοφία του οικολογικού σχεδιασμού.

Δίνει μεγάλη έμφαση στην ενεργειακή απόδοση, συμπεριλαμβανομένης της ελάχιστης απώλειας σε θέρμανση και ψύξη, και στη χρήση ηλιακής ενέργειας για τη θέρμανση του νερού, που συμπληρώνεται από μια ενεργειακά αποδοτική αντλία θερμότητας. Η εξοικονόμηση νερού είναι ένα σημαντικό θέμα για το Skiathos Senses, όπου έχει φροντίσει να ελαχιστοποιούνται τα απόβλητα με ένα ειδικό σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας.

Όσον αφορά την καθαριότητα, χρησιμοποιούνται οικολογικά προϊόντα καθαρισμού σε όλους τους χώρους, ενώ ακόμη και οι σακούλες απορριμμάτων είναι κατασκευασμένες από βιοδιασπώμενα, κομποστοποιήσιμα υλικά.

Το ξενοδοχείο επιδιώκει να μεταδώσει την πράσινη φιλοσοφία του στους επισκέπτες, ενθαρρύνοντάς τους να συνδεθούν με τη φύση μέσα από διάφορες εμπειρίες. Αυτό περιλαμβάνει γαστρονομικές εμπειρίες, αθλήματα και άλλες δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, SUP, πεζοπορία, ποδηλασία και καταδύσεις. Αυτές οι δραστηριότητες όχι μόνο προάγουν τη σωματική και ψυχική ευεξία, αλλά στοχεύουν επίσης να αφυπνίσουν την οικολογική συνείδηση και να εμπνεύσουν τους επισκέπτες να υιοθετήσουν πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους ζωής.

Το Skiathos Senses λειτουργεί με την πεποίθηση ότι η οικολογική ζωή είναι τρόπος ζωής («modus vivendi») και μέθοδος προστασίας του περιβάλλοντος. Προωθεί μια οικεία κατανόηση και εκτίμηση προς την φύση, καλλιεργώντας μια πιο συνειδητή και βιώσιμη προσέγγιση της φιλοξενίας.

BOOK NOW espa_banner Μετάβαση στο περιεχόμενο