Σκιάθος

Tο νησί με τις πολλές αισθήσεις

Πρόκειται για το πιο κοντινό νησί στην ηπειρωτική Ελλάδα, με εύκολη πρόσβαση, ιστορία και σπουδαίο πολιτισμό. Ακόμη και το όνομά της έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης από ιστορικούς συγγραφείς και γεωγράφους, Έλληνες και Λατίνους. Η επικρατέστερη τελικά ερμηνεία για το πως προέκυψε το αρχαίο «Σκίαθος» και το σημερινό «Σκιάθος» είναι εκείνη που δέχεται κι ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, ο οποίος καταγόταν από το νησί. Συνδέει λοιπόν την ονομασία του τόπου του με τη σκιά, που δημιουργούν τα πυκνά εκτεταμένα δάση του νησιού (τόπος σκιόης, σκιερός, κατάσκιος, Σκίαθος).

Περισσότερες από 65 δαντελωτές παραλίες

Η Σκιάθος αποκαλείται συχνά ως το «Διαμάντι του Αιγαίου» και δικαιολογημένα αν σκεφτεί κανείς τις περισσότερες από 65 φυσικές παραλίες που διαθέτει και την πλούσια πυκνή βλάστηση με τα πεύκα, τα οποία σχεδόν αγγίζουν την ακρογιαλιά.

Σκιάθος, ένα νησί «πολίτης του κόσμου»

Η Σκιάθος ξυπνάει όλες μας τις αισθήσεις και μ’ έναν μαγικό τρόπο, ικανοποιεί κάθε επιθυμία μας στις διακοπές. Ό,τι διακοπές κι αν ονειρεύεσαι, μπορείς να τις έχεις σε αυτό το νησί!

Αξιοθέατα και οικισμοί του νησιού

Η Σκιάθος δε μπορεί να κρύψει τον παραδοσιακό χαρακτήρα της, τον οποίο τονίζουν τα βυζαντινά και μεσαιωνικά μνημεία. Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του νησιού και τους πιο παραδοσιακούς οικισμούς.

BOOK NOW
BOOK NOW
espa_banner Μετάβαση στο περιεχόμενο