Σκιάθος

Ένα νησί «πολίτης του κόσμου»

Η Σκιάθος ξυπνάει όλες μας τις αισθήσεις και μ’ έναν μαγικό τρόπο, ικανοποιεί κάθε επιθυμία μας στις διακοπές. Ό,τι διακοπές κι αν ονειρεύεσαι, μπορείς να τις έχεις σε αυτό το νησί! Κοσμοπολίτικες, περιπετειώδεις, οικογενειακές, ρομαντικές, χαλαρωτικές, κοντά στη φύση;

Το νησί της Σκιάθου είναι το μοναδικό των Σποράδων, που διαθέτει αεροδρόμιο κι αυτό το κατατάσσει στα αγαπημένα του επισκεπτών του από όλο τον κόσμο. Φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή του, τα εντυπωσιακά καταλύματα, τους φιλόξενους κατοίκους του, τη γραφική χώρα, την πλούσια φύση και τα πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα.

Όσο για τους ρομαντικούς; Η Σκιάθος έχει εκπληκτική πανοραμική θέα από τους λόφους του βορρά, αλλά κι από το λιμάνι της πόλης της Σκιάθου όπου μπορείτε να χαλαρώσετε μ’ ένα ποτήρι μπροστά στη θάλασσα ακριβώς απέναντι από το Κάστρο στο Μπούρτζι (παλιό λιμάνι Σκιάθου).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αποτελεί κι έναν θρησκευτικό προορισμό, αφού η ιστορία του ξεκινάει από την προϊστορική εποχή και συνεχίζει στην κλασική, Βυζαντινή και Βενετσιάνικη περίοδο. Έτσι η πλειοψηφία των μνημείων του είναι Βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια. Ξεχωρίζουν η Παναγία η Κουνίστρα και η Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου ή αλλιώς η Μονή Ευαγγελίστριας, που ιδρύθηκε το 1794, βρίσκεται έξω από την πόλη κι είναι ανδρικό μοναστήρι. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη Μονή κατασκευάστηκε κι ευλογήθηκε η πρώτη ελληνική σημαία με τον λευκό σταυρό σε γαλάζιο φόντο.

Bonus info: Στη Σκιάθο μπορείς να γευτείς ντόπια προϊόντα κι εκλεκτό φαγητό, να χορέψεις μέχρι το πρωί, να απολαύσεις αγαπημένες ταινίες στα θερινά σινεμά του νησιού.